[

Schrijf je nu in voor de ultieme ëdo-it-yourselfí jazzbattle en wordt hÈt nieuwe jazztalent van Nederland!

www.youtube.com/watch?v=5bVrDz6S4to

Attentie, attentie! NTR | Radio 6 en Muziek Centrum Nederland zijn op zoek naar vers jazztalent, muzikale daredevils en nieuwe sterren. Heb jij altijd al eens gedroomd van een optreden in van Paradiso of one minute of fame bij De Wereld Draait Door? Schrijf je dan nu in voor de GET YOUR JAZZ ON STAGE ëdo-it-yourselfí jazzbattle en wordt hÈt nieuwe jazztalent van Nederland!

Waar hebben we het over? | Een ëdo-it-yourselfí battle, waarbij het jazztalent van Nederland wordt uitgedaagd zich te bewijzen binnen het clubcircuit. Zorg dat je geboekt wordt, promoot je optreden en speel de sterren van de hemel in een volle zaal. De muzikanten waarbij dat het beste lukt, ontvangen niet alleen de titel ëHÈt nieuwe jazztalent van Nederlandí, maar winnen ook nog eens een prijzenpakket gevuld met optredens, coachingsessies, live-opnamen en media-aandacht waardoor jij als talent door kunt groeien naar professional!

Wat wordt er van je verwacht? | Vanaf maandag 18 april tot zaterdag 18 juni kun je inschrijven voor deelname aan Get Your Jazz On Stage. Hierna maakt de jury een selectie van drie muzikanten/bands die vanaf september de strijd met elkaar aan zullen gaan. Dit zijn hun doelen in die drie maanden:

1. Het regelen van een optreden op het podium van een kern(pop)podium in Nederland

Onderneem actie en overtuig de programmeur van het poppodium dat hij jou boekt voor een optreden. Dit optreden wordt gezien als ëfinaleconcertí en dient uiterlijk eind december 2011 plaats te vinden.

2. Het opvallend en overtuigend promoten van dit optreden.. de zaal moet immers bomvol zijn!

Als het optreden eenmaal is geregeld dan is de volgende uitdaging ervoor te zorgen dat er zowel landelijk als regionaal alles aan wordt gedaan om de zaal vol te krijgen. Je kunt het zo gek niet bedenken: zorg dat je kunt spelen bij DWDD, maak de muziek voor een commercial, Twitter en Facebook je suf, regel een bekende gastmuzikant bij je optreden of plak de hele stad vol met posters. Jouw optreden moet een vibe krijgen die niemand wil missen!

3. Speel de sterren van de hemel; overtuig de jury Èn publiek!

Het optreden is geregeld, de media is lovend en de zaal is vol… whatís next? Het moment waar het allemaal om gaat; tijd om je op het podium te bewijzen! Rock, swing, jazz en ga los.. Laat de aanwezige jury en het publiek zien dat jij het waard bent om in het clubcircuit te spelen.. Èn dat jij hÈt nieuwe jazztalent bent van Nederland!

De ogen en oren van de jury | Niet alleen vindt de selectie plaats door een vakkundige jury, ook zullen jouw acties nauwlettend worden gevolgd. De jury zal uiteindelijk ook jouw finaleconcert bijwonen en de punten voor de diverse onderdelen verdelen. In de jury zitten de volgende personen:

ï NTR | Radio 6 | Winfried Baijens

ï Radio 6 | Hugo Hofman

ï North Sea Jazz | Jan Willem Luiken

ï Schradinova | Janne Schra

ï Perquiste | Pieter Perquin

ï Mezz | Marco Petersen

ï LiveXS | Anton Slotboom

Eeuwige roem! | We kunnen het ons voorstellen dat je eigenlijk alleen maar meedoet aan Get Your Jazz On Stage voor het avontuur. Maar uiteraard valt er ook wat te winnen! We zetten het prijzenpakket even voor je op een rijtje:

ï Winnaar zal worden geboekt voor een aantal (support) optredens, o.a. in het kader van Duvel Vibes, in het clubcircuit in 2012

ï Winnaars / deelnemers ontvangen een exclusieve prijs uit handen van Duvel (nnb)

ï Winnaar gaat mee in de selectieperiode voor de Popronde 2012

ï Winnaar ontvangt een gratis multi-track opname van het door radio 6 opgenomen finaleconcert

ï Het finaleconcert van de winnaar wordt uitgezonden binnen het programma van radio 6

ï Winnaar mag een optreden verzorgen op het podium van Panama Amsterdam (NTR radio 6 | Mijkeís middag)

ï Winnaar mag deelnemen aan een landelijke Coffee Company instore-tour (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag)

ï Winnaar mag een workshop verzorgen binnen het Conservatorium Rotterdam | Codarts | MCN ñ uitwisselen van ervaringen nav het talentenjachttraject

ï Winnaar neemt deel aan een (artiest)coachingstraject van een / twee dagdeel(en).

ï Winnaar krijgt aandacht binnen div media o.a. Dagblad Metro, Jazzism, LiveXS en FRET

Inschrijven, criteria en de selectie | De inschrijfperiode is op maandag 18 april van start gegaan en eindigt op zaterdag 18 juni. Daarna zal de jury zich buigen over de inzendingen en een selectie van drie muzikanten | bands maken. Deze mogen zich dan vanaf 1 september tot uiterlijk 31 december 2011 gaan bewijzen.

Wil je meedoen aan Get Your Jazz On Stage? Dan gelden de volgende criteria:

ï Alle deelnemende muzikanten / bands moeten muziek maken die een link hebben met jazz en een poppodia-potentieel hebben.

ï Alle deelnemende muzikanten / bands mogen niet onder contract staan / werken met een professioneel boeker / management / platenmaatschappij > muzikanten / bands moeten werken volgens een Do It Yourself-principe Èn er moet sprake zijn van nieuw (en tamelijk onbekend) jazz-talent.

ï Alle deelnemende muzikanten / bands moeten gevestigd zijn in Nederland.

ï De performance moet live uitvoerbaar zijn op een (pop)podium.

Voldoe je hieraan? Dan wordt het tijd je aan te melden! In dat geval ontvangen wij graag het volgende:

ï 2 x mp 3

ï 1 x You Tube-clip

ï Een representatieve (pers / band / act) foto

ï Introductie / presentatietekst van 150 woorden

NB. Een muzikant / band mag niet afwijken van deze deelname-specificaties. De jury zal hier hard in oordelen. Wordt er te weinig of te veel aangeleverd, dan werkt dit in het nadeel van de deelnemer.

WAAR WACHT JE NOG OP? GET YOUR JAZZ ON STAGE!

>> www.getyourjazzonstage.nl

________________________________________

Get Your Jazz Onstage is een initiatief van Radio 6 en Muziek Centrum Nederland.

Met ingang van april 2011 hebben NTR | Radio 6, dÈ soul & jazz radiozender van Nederland, en Muziek Centrum Nederland, hun krachten gebundeld voor een bijzondere talentenjacht; Get Your Jazz On Stage!